wtorek, 1 lutego 2011

Sernik w polewie

Składniki:• 1 kg sera
• 10 jajek
• kostka masła
• 2 szkl. cukru pudru
• 2 łyżki mąki
• torebka budyniu waniliowego
• cukier waniliowy
• 1 szkl. rodzynek
• tłuszcz
• bułka tarta
• gotowa polewa czekoladowa
• płatki migdałowe
Sposób wykonania:Do masła dodać cukier i cukier waniliowy, całość odkładnie utrze c po czym nie przerywając ucierania dodawać ser, mąkę oraz budyń.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 80 minut.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć ale ciasto pozostawić w nim jeszcze na około 15 minut.
Przed podaniem polać polewą przygotowana według opisu na opakowaniu  i posypać płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz