wtorek, 1 lutego 2011

Ciasto z masą krówkową

Składniki:
• 4 żółtka
• ½ szkl. cukru pudru
• 0, 5 kg mąki
• 25 dag margaryny
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• ½ śmietany 30%
• ½ szkl. cukru pudru
• 2 mixy śmietany
• 1 masa karkówka
• orzechy włoskie
Sposób wykonania:
Margarynę posiekać razem z mąka po czym dodać żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wyrobić, podzielić na dwie części i przełożyć do brytfanny i upiec
W między czasie śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru pod koniec dodać mixy śmietanowe.
Na ciastach rozłożyć keksami masę.
Posmarować wierzch masa korówkową i posypać startym i orzechami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 15 minut.
Po upieczenia złożyć układając jeden na drugim wierzchami do siebie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz